Ανοιχτό το ενδεχόμενο μομφής κατά του Ιβάνοφ αφήνει ο Ζάεφ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μομφής κατά του πρόεδρου των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, άφησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εάν αυτός δεν υπογράψει τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επανέλαβε ότι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα του είναι η ισότιμη ένταξη στο ΝΑΤΟ και εκτίμησε πως αυτό πιστεύει και η πλειοψηφία των πολιτών της πΓΔΜ.

Μιλώντας στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων, BGLES, ο κ.Ζάεφ είπε ότι, ο κ.Ιβάνοφ δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ. Εάν δεν υπογράψει και πάλι ο κ.Ιβάνοφ τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα τότε υπάρχει και το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου.
«Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τη γνώμη του λαού» είπε ο κ. Ζάεφ και τόνισε: «Αυτός που πρέπει να ψηφίσει, θα ψηφίσει και αυτός που πρέπει να υπογράψει, θα υπογράψει, γι αυτό υπηρετούμε τους πολίτες» .
«Ο Ιβάνοφ δεν μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία. Αν δεν την υπογράψει τώρα (την συμφωνία), θα πρέπει να το κάνει μετά το δημοψήφισμα”, ανέφερε ο Ζάεφ.

Πηγές: ΑΠΕ -BGLES

ViaDiplomacy Newsroom