Το άνοιγμα των συνόρων Αλβανίας Κοσόβου τον Ιανουάριο του 2018 πρότεινε ο Παντελή Μάικο

Σε μια αποκαλυπτική δήλωση για τις προθέσεις της Αλβανικής κυβέρνησης αναφορικά με το μέλλον των σχέσεων του Κοσόβου με την Αλβανία προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Παντελή Μάικο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Echedoros, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας μιλώντας εξ’ονόματος του σημερινού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο οικονομικό Φόρουμ της Αλβανικής Διασποράς, δήλωσε ότι, «Τον Ιανουάριο του 2018, εμείς οι Αλβανοί της άλλης πλευράς, προσβλέπουμε στο άνοιγμα των συνόρων. Ας προβούμε σε αυτήν την ευρωπαϊκή δράση».

Ο Παντελή Μάικο που όταν ήταν πρωθυπουργός της Αλβανίας χειρίστηκε τον πόλεμο του Κοσόβου είναι σήμερα υπουργός Διασποράς των Αλβανών.

Η ομιλία του Αλβανού πρώην πρωθυπουργού χαιρετίστηκε από το κοινό με ενθουσιασμό. Στην εκδήλωση παρέστη ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι ενώ και ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, μίλησε σε αυτήν την εκδήλωση.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.