Αντιπρόεδρος ΑΚΡ σε Ντράγκι: Αν θέλετε να δείτε δικτάτορα, κοιτάξτε την ιστορία σας, κοιτάξτε τον Μουσολίνι

Mετά τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του Μάριο Ντράγκι όπου αποκάλεσε δικτάτορα τον Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα τεντώνει το σχοινί, αντιμετωπίζοντας πλέον το “κατηγορώ” από τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος που “έμεινε χωρίς καρέκλα” η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τις συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταδίδει η ΕΡΤ, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού σχετικά με τον πρόεδρο μας, ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε αμέσως στο Υπουργείο μας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός και υπεύθυνος για θέματα ΕΕ κ. Φαρούκ Καϊμακτζί δήλωσε στον πρέσβη ότι η Τουρκία αποδοκιμάζει έντονα τις δηλώσεις του διορισμένου Ιταλού πρωθυπουργού για τον πρόεδρο μας Ερντογάν, ο οποίος έγινε πρόεδρος αφού έλαβε τον υψηλότερο ποσοστό λαϊκής ψήφου στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναμένει από την Ιταλία να αποσύρει τις άδικες και κακοήθεις δηλώσεις, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την φιλία και συμμαχία Τουρκίας – Ιταλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε επίσης στον πρέσβη ότι οι δηλώσεις σχετικά με τη διευθέτηση των καθισμάτων για τη συνάντηση της Τετάρτης που έγιναν χωρίς τη γνώση της εθιμοτυπίας είναι «απαράδεκτες». Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη φιλοξενία της Τουρκίας Επιπλέον, ο κ. Καϊμακτζί πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα εμπλακεί σε άσκοπες και αρνητικές αντιπαραθέσεις εντός της ΕΕ και θεωρεί ότι οι προσπάθειες να σαμποτάρουν τη θετική ατζέντα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ είναι μάταιες.

Μετά την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο αντιπρόεδρος κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς απάντησε στον Ντράγκι μέσω ανάρτησής του στο Twitter, με τίτλο:

«Αν θέλετε να δείτε δικτάτορα, κοιτάξτε την ιστορία σας, κοιτάξτε τον Μουσολίνι»

ViaDiplomacy Newsroom