Απεβίωσε ο Διπλωμάτης και πρώην Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Άριε Μέκελ

Απεβίωσε ο πρώην πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Άριε Μέκελ. Είχε αναλάβει τα καθήκοντα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2010, στις κρίσιμες στιγμές που βίωνε η χώρα και σε μια περίοδο που είχε αποφασισθεί να υλοποιηθεί η σημερινή σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

Ο Άριε Μέκελ ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1967 και εργάστηκε διαδοχικά για περίπου 20 χρόνια ως στρατιωτικός και πολιτικός συντάκτης για την Ραδιοφωνία των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στο Τελ Αβίβ, ως Αρχισυντάκτης και Πολιτικός ανταποκριτής της Ισραηλινής Κρατικής Ραδιοφωνίας (Kol Israel) στην Ιερουσαλήμ και ως ανταποκριτής της Ισραηλινής Κρατικής Ραδιοφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των ετών 1976 – 1979 διετέλεσε εκπρόσωπος του Εβραϊκού Πρακτορείου στην πόλη Σινσινάτι του Οχάιο των ΗΠΑ, ενώ εργάστηκε και ως Καθηγητής Εβραϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.  Επιπρόσθετα, ο κ. Μέκελ διετέλεσε για τέσσερα χρόνια (1989 – 1993) και Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ, η οποία είναι υπεύθυνη για την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία στη χώρα.

O κ. Μέκελ εντάχθηκε στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών το 1984 στη θέση του Υψηλόβαθμου Ερευνητή. Στη συνέχεια διετέλεσε Σύμβουλος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιτσχάκ Σαμίρ, Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στις Νοτιοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ,  Επιτετραμμένος του Ισραήλ στη Νότια Κορέα και Σύμβουλος του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού.  Το 2003, ανέλαβε το πόστο του Αναπληρωτή Μόνιμου Εκπροσώπου του Ισραήλ στον ΟΗΕ και κατόπιν διορίστηκε Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη (2004 – 2007).  Μετά την επιστροφή του στο Ισραήλ τέθηκε επικεφαλής της Διεύθυνσης του Τμήματος ΜΜΕ και Τύπου και Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Ισραήλ και στην συνέχεια Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτιστικών και Επιστημονικών Θεμάτων του Υπουργείου πριν διοριστεί Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα. 

ViaDiplomacy Newsroom