Αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και ο Τ.Κουίκ: : Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο Αλ. Τσίπρας

Έμμεση απάντηση στις αναφορές του Πάνου Καμμένου ότι «τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική», έδωσε από Αίγυπτο ο Τέρενς Κουίκ.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, «οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική», ενώ τους αποκάλεσε «τζάμπα μάγκες».

Σημειώνεται ότι ο Τέρενς Κουίκ είναι εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, ο οποίος μάλιστα δεν έδωσε το «παρών» στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ και βρίσκεται στο Κάιρο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος σε αυτό το σημείο της ομιλίας του καταχειροκροτήθηκε από τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη-μέλη των ΑΝΕΛ που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Η ρήξη της σχέσης του Τέρενς Κουίκ με τον Πάνο Καμμένο ήρθε με τη διαφοροποίηση Κουίκ από την γραμμή των ΑΝΕΛ, καθώς τάχθηκε με την κυβερνητική γραμμή για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν ο μοναδικός που στήριξε τον Νίκο Κοτζιά στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

 

ViaDiplomacy Newsroom