Άρματα μάχης στέλνει για μία ακόμη φορά ο Νταβούτογλου στο Ντιαγιαρμπακιρ για να ελέγξει τις διαδηλώσεις του κουρδικού λαού

Την δύναμη των όπλων του τουρκικού Στρατού επέλεξε για μία ακόμη φορά η τουρκική κυβέρνηση για να ελέγξει την κατάσταση στο τουρκικό Κουρδιστάν, αφού σήμερα τιμάται σε ολόκληρο τον κόσμο η ημέρα για την αντίσταση των μαχητών της πόλης Κομπάνε, με χιλιάδες Κούρδους να διαδηλώνουν στην Τουρκία και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.
Πιο αναλυτικά τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού επέλεξε να βγάλει για μία ακόμη φορά στους δρόμους της κουρδικής πόλης Ντιγιαρμπεκίρ σήμερα το πρωί η κυβέρνηση Νταβούτογλου, στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα αποφασιστικότητας στους εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους που σήμερα διαδηλώνουν κατά την οργάνωσης ISIS και υπέρ των Κούρδων μαχητών της πόλης Κομπάνε.
Μετά από μέρες αναποτελεσματικής χρήσης της Αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής η οποία σύμφωνα με το τουρκικό Σύνταγμα είναι αρμόδια για την επιβολή της τάξης στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση της Άγκυρας επέλεξε να στείλει στους δρόμους των πόλεων το Στρατό και μάλιστα άρματα μάχης και ΤΟΜΠ με ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα.
Την χρήση του Στρατού σε αστικές περιοχές για την επιβολή της τάξης την επέλεξαν ιστορικά πολλές άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν σε διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο και τα αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εντελώς αντίθετα από αυτά που ανέμεναν οι κυβερνήσεις, αφού αντί να φοβηθούν από την παρουσία των αρμάτων μάχης οι διαμαρτυρόμενοι εξοργίστηκαν και ενέτειναν τον αγώνα τους.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.