Μπακογιάννη: Η Ελλάδα δεν αντέχει τρίτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση

Μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής, θεωρεί πως είναι αναγκαίες η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσθέτει πως «το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει τρίτη αποτυχημένη διαπραγμάτευση. Η ΝΔ αλλά και η ελληνική κοινωνία θέλει εκλογές διότι κάθε μέρα που περνάει η χώρα βυθίζεται, το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να έρθουν και οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία να ξαναζήσει το καλοκαίρι του 2015, δεν έχει άλλες αντοχές».

Συγκεκριμένα για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση αναφέρει: «Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει, με βάση την υπογραφή του κ. Τσίπρα πριν ένα χρόνο. Η καθυστέρηση αυτή όπως και οι προηγούμενες βαραίνουν ακόμη περισσότερο στους Έλληνες πολίτες. Η αέναη διαπραγμάτευση και τα καουμποϊλίκια κόστισαν στην Ελλάδα ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και 8 δισ. μέτρα την πρώτη φορά. Τη δεύτερη φορά κόστισαν ένα υπερταμείο που δέσμευσε την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια και έναν αυτόματο κόφτη. Πόσο άραγε θα κοστίσει η τρίτη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, όταν ο ίδιος δηλώνει ότι έχει τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα και ο υπουργός Οικονομικών μιλάει για το 30%; Αναρωτιέμαι με ποια διαπραγματευτική ισχύ προσέρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων«.

aixmi.gr

ViaDiplomacy Newsroom