Μπράιαν Χουκ – Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αποκαταστήσουν τους διπλωματικούς δεσμούς τους με το Ιράν

Το Ιράν μπορεί είτε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε να συνεχίσει να παρακολουθεί την οικονομία του να «καταρρέει», δήλωσε ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον δείχνει «ουδετερότητα με ιδιαίτερο ζήλο» απέναντι στις ιρανικές ομάδες που αποσκοπούν να αντικαταστήσουν την «διεφθαρμένη θρησκευτική ελίτ»

Εξέφρασε ακόμη την από πλευράς του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρόθεση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Ιράν.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αποκαταστήσουν τους διπλωματικούς δεσμούς τους με το Ιράν και να άρουν τις κυρώσεις εάν η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να προβεί σε συμφωνία, σημείωσε ο Χουκ, υπογραμμίζοντας πως προηγείται η συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας,  δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αν το Ιράν συνεχίσει τις «επιθετικές πολιτικές» του, θα υπάρξουν περισσότερες κυρώσεις.

Ουάσιγκτον και Τεχεράνη βρίσκονται σε διαμάχη από τη στιγμή της μονομερούς απόσυρσης των ΗΠΑ από τι Συμφωνία για τα Πυρηνικά του Ιράν και την επιβολή κυρώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Η ένταση κλιμακώθηκε με την κατάρριψη drone των ΗΠΑ από ιρανικά στρατεύματα την προηγούμενη εβδομάδα.

ViaDiplomacy Newsroom