Χάνει τον έλεγχο ο Τούρκος Πρόεδρος: Οι Έλληνες κάνουν ότι έκαναν οι Ναζί

Ο Ερντογάν παρομοίασε τα όσα γίνονται σε σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα με αυτά που έκαναν οι ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως: “Δεν υπάρχει καμία διαφορά από αυτά που έκαναν οι ναζί με τις εικόνες που βλέπουμε στα σύνορα με την Ελλάδα”.

Πρόσθεσε πως αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι βάρβαρο. “Είναι κυριολεκτικά βάρβαρο να ανοίγουν πυρ εναντίον αθώων ανθρώπων που σκοπός τους είναι να σώσουν τις ζωές τους και να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, να υποβάλλονται σε κάθε είδους απάνθρωπη μεταχείριση, όπως είναι τα δαγκρυγόνα και το ζεστό νερό”, είπε ο Ερντογάν.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες ανάρτηση στο τουίτερ του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Εβρου με το Αουσβιτς, εκτοξεύοντας πυρά τόσο κατά της Αθήνας, όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παραθέτοντας φωτογραφίες, που έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως μέσα προπαγάνδας, ο Τούρκος υφυπουργός αναφέρε:

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Αουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Εβρου). Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους».

ViaDiplomacy Newsroom