Δαμασκός: Ασπίδα στους Ιρανούς η Ρωσική στρατιωτική αστυνομία;

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία άρχισε να περιπολεί τις νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας της Συρίας, οι οποίες απελευθερώθηκαν από τον Συριακό στρατό. Αυτό ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik και σκοπός είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνοικιών και των κατοίκων της περιοχής.

Το Σάββατο, περισσότεροι από 3.200 μαχητές και πάνω από 5.000 μέλη των οικογενειών τους έφυγαν από τις νότιες περιοχές της Δαμασκού, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού στρατοπέδου του Γιάρμουκ. Η απόσυρση διήρκεσε οκτώ ημέρες αλλά ένα μικρό τμήμα στη νότια Δαμασκό εξακολουθεί να ελέγχεται από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh.

Επέκταση των περιπολιών και έξω από την Δαμασκό;

Οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών εναντίων Ιρανικών στόχων στην Συρία στο μεγαλύτερο μέρος έγιναν γύρω από την Δαμασκό και συγκεκριμένα στα νότια της πόλης. Στην μάχη κατά των τρομοκρατών του Isis, εκτός τον Συριακό Στρατό συμμετείχαν και πολλοί μαχητές από το Ιράν.

Οι Ρώσοι γνωρίζουν πως οι Ισραηλινοί το τελευταίο που θέλουν είναι να εμπλακούν με την Ρωσία σε διαμάχη πάνω από Συριακό έδαφος, αντίστοιχα, το ίδιο ακριβώς θέλει να αποφύγει και η Ρωσία.

Τον πόλεμο που έχουν φέρει οι Ιρανοί μπροστά στην πόρτα του Ισραήλ είναι κάτι που οι Ρώσοι θα επιδιώξουν να το κάνουν μια μακροχρόνια διαμάχη, ένα τοπικό πρόβλημα που θα κρατήσει απασχολημένες δυνάμεις των Ισραηλινών. Ήδη οι τελευταίοι ακυρώνουν συμμετοχές τους σε κοινές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.

 

 

ViaDiplomacy Newsroom