Δανία: αφαίρεση υπηκοότητας για τα παιδιά των τζιχαντιστών

Τα παιδιά των Δανών τζιχαντιστών που γεννιούνται στο εξωτερικό δεν θα έχουν τη δανέζικη υπηκοότητα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση έπειτα από συμφωνία με τον εταίρο της, το λαϊκιστικό κόμμα του Δανέζικου Λαού.

παιδιά που θα γεννηθούν σε περιοχές όπου είναι παράνομη η είσοδος ή η διαμονή δεν θα λαμβάνουν αυτόματα τη δανέζικη υπηκοότητα», ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης.

«Οι γονείς τους γύρισαν την πλάτη τους στη Δανία, δεν υπάρχει λόγος τα παιδιά τους να γίνουν Δανέζοι πολίτες», τόνισε η υπουργός Ίνγκερ Στρέζμπεργκ.

Ήδη από το 2016 οι Δανοί που μεταβαίνουν σε περιοχές συγκρούσεων όπου δρα μια τρομοκρατική οργάνωση κινδυνεύουν να διωχθούν δικαστικά.

Μέχρι στιγμής 13 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί επειδή εντάχθηκαν ή προσπάθησαν να ενταχθούν σε τρομοκρατική οργάνωση. Από εννέα εξ αυτών, οι οποίοι είχαν διπλή υπηκοότητα, αφαιρέθηκε η δανέζικη και απελάθηκαν από τη χώρα. Οι υπόλοιποι, καθώς είχαν μόνο τη δανέζικη υπηκοότητα, δεν μπορούν να τη στερηθούν, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

ViaDiplomacy Newsroom