Δεύτερη συριακή αεροπορική επίθεση κατά τουρκικών δυνάμεων κοντά στο Al Bab

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Συριακή Αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα ακόμη μια επίθεση κατά τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Al Bab.

Έτσι μετά την σημερινή επίθεση στις 03.30 στην περιοχή του χωριού Kufayr δυτικά της πόλης Al Bab, τα συριακά αεροσκάφη έπληξαν τουρκικές δυνάμεις στο χωριό Azraq το οποίο αποτελεί την πλέον πρόσφατη κατάκτηση των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.

Από την νέα συριακή αεροπορική επίθεση τραυματίστηκε αριθμός Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Τουρκία.

Είναι άξιο απορίας πως οι Σύριοι καταφέρνουν να προξενήσουν τόσες απώλειες στον Τουρκικό Στρατό, όταν η ευρύτερη περιοχή της βορείου Συρίας ελέγχεται από τα ιπτάμενα ραντάρ τύπου Ε-7Τ και μαχητικά F-16 τα οποία περιπολούν στην περιοχή ημέρα και νύχτα.

Μερικά μίλια δυτικά του χωριού αυτού έχει αναπτυχτεί οι δυνάμεις των Κούρδων οι οποίοι κατέλαβαν χτες το χωριό Nayrabiyah κινούνται προς τα ανατολικά προς την πόλη Al Bab.

Εκτιμάται ότι οι σημερινές δύο επιθέσεις αποσκοπούν στην αποτροπή της προώθησης των τουρκικών δυνάμεων προς τα νότια ώστε να διευκολυνθούν οι Κουρδικές δυνάμεις που προελαύνουν προς τα ανατολικά από το καντόνι του Afrin και δυτικά από την περιοχή του Καντονιού του Kobani και πιο συγκεκριμένα από τα εδάφη της επαρχίας Manbij.

Οι δυνάμεις των Κούρδων και του Συριακού Στρατού φαίνεται να συνεργάζονται στο μέτωπο βόρεια της πόλης του Χαλεπίου αφού κατάφεραν να καταλάβουν από το ISIS τα χωριά Babbanis, Halish, Sheikh Kife, Juba, Nirbeh και Tal Shair.

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει στομέτωπο βόρεια του Χαλεπίου είναι ένας αγώνας δρόμου μεταξύ δύο Κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων του Συριακού Στρατού και των Τουρκικών δυνάμεων να καταλάβουν πρώτοι την πόλη Al Bab ώστε να επιτευχτεί ή στην περίπτωση των Τούρκων να αποτραπεί η συνένωση των δύο Κουρδικών Καντονιών του Afrin και του Kobani

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.