Δεν το τόλμησε ούτε αυτή την φορά η Ελληνική Διπλωματία

Με αφορμή την δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου και Δημάρχου από την Ξάνθη, το viadiplomacy.gr έγραφε στις 6 Μαϊού “Θράκη: Λύση στην προκλητικότητα του Τουρκικού Προξενείου το Διπλωματικό Ισοδύναμο Τετελεσμένο”  .

Το άρθρο αφορούσε τις “ιδιωτικές επισκέψεις” των Τούρκων Πολιτικών στην Θράκη και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μια τέτοια “ιδιωτική επίσκεψη” ήταν και αυτή του  Τούρκου υποψήφιου πρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ο Τούρκος πολιτικός ήρθε στην Κομοτηνή την Πέμπτη και συμπεριφέρθηκε σαν να είναι σε μια επαρχία της Τουρκίας. Η Ελληνική πλευρά σαφώς και δεν μπορεί να απαγορεύσει την ιδιωτική επίσκεψη, όμως, μπορεί να επιτρέψει τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα η τον Έλληνα Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη (ειδικά τον τελευταίο), να κάνει μια “ιδιωτική επίσκεψη” στον Πόντο.

Στις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν γίνει εισηγήσεις από έμπειρους διπλωμάτες να προχωρήσει η Ελλάδα σε αυτά το είδος “αντιποίνων” , ενέργεια η οποία σαφώς θα δημιουργούσε εκνευρισμό στην Τουρκία και θα την ανάγκαζε να μειώσει την δραστηριότητα της στην Θράκη

ViaDiplomacy Newsroom