Διαφυλετικές συγκρούσεις παράνομων μεταναστών στην Λέσβο με 10 τραυματίες

Με τον πλέον τραγικό τρόπο επιβεβαιώνονται όσοι είχαν εκφράσει τους φόβους τους για την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων ασφάλειας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την αθρόα είσοδο δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Πιο αναλυτικά 10 άτομα μεταξύ των οποίων και μία εγκυμονούσα γυναίκα τραυματίστηκαν σε επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στη Λέσβο μεταξύ Σύρων και Αφγανών.

Σύμφωνα με το Lesvos News 500 περίπου εξεγερμένοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και πορεύτηκαν προς το λιμάνι της Λέσβου διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί.

Στις 17.00 δύο ομάδες Αφγανών και Σύρων μεταναστών περίπου 20 άτομα συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες αιματηρές συμπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μια εθνικότητα κατηγορεί την άλλη για προνομιακή μεταχείριση αναφορικά με την μαζική αποχώρηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά την οποία έφυγαν με πλοίο από τη Μυτιλήνη 1.800 άτομα στην πλειοψηφία τους Σύριοι.

Στον καταυλισμό την ώρα της εξέγερσης βρίσκονταν μόλις δύο Αστυνομικοί οι οποίοι για να προστατευτούν από τον όχλο των 1400 αλλοδαπών κλείστηκαν στο κοντέινερ όπου στεγάζονται.

Σύμφωνα με το Lesvos News οι μετανάστες πολιόρκησαν το κοντέινερ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος τους οποίους εγκλώβισαν μέσα για αρκετή ώρα.

Για την αποκατάσταση της τάξης κινητοποιήθηκε η τοπική Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος η οποία με την επέμβαση της αποκατέστησε την τάξη. Παρόλα αυτά 500 αλλοδαποί κατάφεραν να φύγουν από τον καταυλισμό και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Λέσβου.

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της τοπικής αστυνομικής δύναμης μπλόκαραν του παράνομους μετανάστες μπροστά από τον χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης και σιγά – σιγά η κατάσταση εκτονώθηκε.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.