Διαπραγμάτευση Eurogroup – «Ανάσες αξιοπρέπειας» και (αθέατες) σκληρές διαπραγματεύσεις!

Των Νίκου Αρβανίτη / Γιώργου Πρωτόπαπα

Πώς αντιμετώπισε το ελληνικό διαδίκτυο την έκτακτη διάσκεψη για την Ελλάδα στις 11/2/2015 και τη Διάσκεψη Κορυφής στις 12/2/2015; Τι γνωρίζει για το Eurogroυp της Δευτέρας 16/2/2015 που αναμένεται να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας; Γνωρίζει τα πρόσωπα και τους θεσμούς που εμπλέκονται ή έχει περιορισθεί στις life style αναφορές;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρούμε να δώσουμε με τη βοήθεια της πλατφόρμας monitoring palo pro αναλύοντας τα σχετικά δεδομένα για την περίοδο 6-14/2/2015 με τη συνδυαστική χρήση των εργαλείων Top 10 Topics, Top Influencers και Top Referrers.

Tην κυριαρχία στο ελληνικό διαδίκτυο έχει σε επίπεδο θεσμών το Eurogroup με 46.497 συνολικές αναφορές, το ΔΝΤ καταγράφει 7.326 αναφορές και η ΕΚΤ 1.105 αναφορές

Την πρώτη θέση σε επίπεδο προσώπων κατέχει για ακόμη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με 44.872 συνολικές αναφορές, και τον ακολουθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με 26.944 αναφορές, η οποία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 20.604 αναφορές, ακολουθεί ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με 1.702 και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τελευταία έρχεται η Έλενα Παναρίτη, το νέο μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, με 293 αναφορές.

Παράλληλα τα στοιχεία του palo pro για τα συναισθήματα του ελληνικού διαδικτύου δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κυριαρχεί καταγράφοντας τα περισσότερα θετικά συναισθήματα που ανέρχονται σε 4.190 ενώ τα αρνητικά είναι 3.425. Τη μεγάλη έκπληξη αποτελεί ο Βόλφανγκ Σόιμπλε οποίος έρχεται δεύτερος σε θετικά συναισθήματα με 561 ενώ τα αρνητικά είναι 310. Τρίτος σε θετικά συναισθήματα έρχεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ που αριθμούνται σε 512, ενώ τα αρνητικά του είναι 257.

Αντίθετα την πρωτιά στα αρνητικά συναισθήματα την έχει για πρώτη φορά ο Γιάννης Βαρουφάκης που ανέρχονται σε 8.316, ενώ τα θετικά είναι 7.554. Τα «δύο πρόσωπα» του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη φαίνεται ότι απασχόλησαν τους χρήστες του ελληνικού διαδικτύου καθώς φαίνεται ότι έχουν κουρασθεί από τις διαρκείς αναφορές στην δημόσια εικόνα του Έλληνα ΥΠ.ΟΙΚ. (για αυτό και διαπιστώνουμε για πρώτη φορά μεγάλο αριθμό αρνητικών αναφορών) ενώ αντιθέτως ενδιαφέρονται για τις τοποθετήσεις επί του αντικειμένου του. Τη δεύτερη θέση κατέχει η Άγκελα Μέρκελ η οποία συγκεντρώνει περισσότερα αρνητικά συναισθήματα 7.311,ενώ τα θετικά είναι 3.961. H Ελενα Παναρίτη με τις λίγες αναφορές της κατάφερε να συγκεντρώσει πιο πολλά αρνητικά συναισθήματα είναι 44 ενώ τα θετικά 27.

Διαβάστε όλη την ανάλυση στο www.palo.gr

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.