«Διεθνής Έκθεση τροφίμων, προϊόντων κρέατος και ιχθυηρών» στην Κίνα

Η «Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Προϊόντων Κρέατος και Ιχθυηρών» που θα γίνει στις 10-12 Ιουνίου 2015 στη Σαγκάη (FMA CHINA 2015) αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης εκθέσεως «Import-export food fair», η οποία διοργανώνονταν επί 4ετία με επιτυχία, από την εταιρεία Golden Commercial, με την επέκταση και στον τομέα των ιχθυηρών και προϊόντων κρέατος, γεγονός που αποτελεί νέο “concept” το οποίο οι διοργανωτές αναμένουν να έχει ευρεία απήχηση στο διεθνές επιχειρηματικό κοινό.

Στην έκθεση αναμένεται να εκπροσωπηθούν 40 χώρες, με 200 εκθέτες και 10.000 επαγγελματίες επισκέπτες. Η βάση δεδομένων του CICQ περιλαμβάνει πάνω από 80.000 επιχειρηματίες εκ των οποιων 10.000 αφορούν επιχειρηματίες του κλάδου των ιχθυηρών.

Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει συμμετοχή οι χώρες (εθνικοί φορείς) Γαλλία (81 τ.μ.), Ισπανία (180 τ.μ), Αυστραλία (36 τ.μ), Βραζιλία (126 τ.μ.), Δανία (200 τ.μ), Γερμανία (36 τ.μ.),Καναδάς, Πολωνία, Αργεντινή, Ιαπωνία, Κορέα, Μαλαισία ενώ ήδη έχουν επιβεβαιώσει συμμετοχή 80 ιδιωτικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 40 από την Κίνα. Η εταιρεία Golden Commercial έχει αναλάβει τη διαχείριση και διοργάνωση της εκθέσεως.

China Import Food Mall

Μια σημαντική εξέλιξη που σηματοδοτεί και την ευκολότερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά για τους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες στο κλάδο είναι η δημιουργία των CIMF (China Import Food Mall), των εμπορικών κέντρων που βρίσκονται στο στάδιο της δημιουργίας σε κεντρικές κινεζικές πόλεις και προσφέρονται για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ως μόνιμα εκθεσιακά κέντρα. Απευθύνονται τόσο στους Κινέζους καταναλωτές (λιανεμπόριο) όσο και στο χονδρεμπόριο.

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ως αρμόδιος θεσμικός φορέας για την ανάπτυξη της ελληνοκινεζικής επιχειρηματικής συνεργασίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του το CIMF και την εκπροσώπηση της εν λόγω δράσης έχουν αναλάβει για την Ελλάδα και τα ελληνικά προϊόντα οι εταιρείες – μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου «Διέξοδος Τεχνική» και «Sinotrading & Οperations».

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.