Διευθύνων σύμβουλος του TAP: Ο αγωγός έχει όλες τις δυνατότητες για να αυξήσει τη χωρητικότητά του

Ο Trans-Adriatic Pipeline (TAP) έχει όλες τις δυνατότητες να επεκτείνει τη χωρητικότητά του, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του έργου, Luca Schieppati, στο Ενεργειακό Φόρουμ του Μπακού την Παρασκευή. Σημείωσε ότι οι υποδομές του TAP είναι έτοιμες για ενεργειακή απόδοση και μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Ο Schieppati είπε ότι η πιθανή επέκταση του TAP θα συζητηθεί τον Νοέμβριο. «Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα συζητηθεί πρόταση για την ενίσχυση της δυναμικότητας του TAP και θα διεξαχθεί δοκιμή αγοράς», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Συνολικά 11,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έχουν μεταφερθεί στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP), εκ των οποίων 9,7 δισεκατομμύρια – στην Ιταλία, 1,3 δισεκατομμύρια – στην Ελλάδα και 0,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα – στην Η Βουλγαρία, δήλωσε ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR) Khoshbakht Yusifzade στο 27ο Ενεργειακό Φόρουμ στο Μπακού

Ο Yusifzade σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξαχθεί 166 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το κοίτασμα Shah Deniz του Αζερμπαϊτζάν.

Η προμήθεια φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου (SGC) ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Το Αζερμπαϊτζάν εξήγαγε το φυσικό του αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω αγωγών για πρώτη φορά στην ιστορία.

ViaDiplomacy Newsroom