Δήμος Χειμάρρας: «Όχι» στην υφαρπαγή περιουσιών των ομογενών

Ηχηρό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης απέναντι στην απόπειρα υφαρπαγής των περιουσιών των ομογενών, έστειλε το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας, ψηφίζοντας ομόφωνα (21 – 0) κατά της σχετικής απόφασης που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι σύμβουλοι που ανήκουν στο κόμμα του Αλβανού Πρωθυπουργού ψήφισαν κατά της σκανδαλώδους απόφασης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χαιρέτισε ο Πρόεδρος της “Ομόνοιας” Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης. «Ως “Ομόνοια”, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο που συντάχθηκε με την πρότασή μας και τονίζουμε πως κανείς δεν περισσεύει στον αγώνα που θα σταματήσει μόνο με την δικαίωση», δήλωσε. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, υπογράμμισε πως ο Ράμα μοιάζει να αντιγράφει τα τουρκικά σχέδια που οδήγησαν στον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Απόπειρα εκφοβισμού ιδιοκτήτη ξενοδοχείου

Η κυβέρνηση Ράμα, ωστόσο, δεν φαίνεται να σταματάει πουθενά. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολεοδομίας επισκέφθηκε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του δημοσιογράφου, Σταύρου Μάρκου, στους Δρυμάδες, και με το πρόσχημα ελέγχου για παράνομες οικοδομικές εργασίες, ζήτησαν την άδεια της Πολεοδομίας για… τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιεί στις τουαλέτες!

Όπως υπογραμμίζει το himara.gr, βάσει της αλβανικής νομοθεσίας, για την εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση υγειονομικών εγκαταστάσεων, δεν απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία, παρά μόνο μια τυπική δήλωση στο δημαρχείο. Ο κ. Μάρκος παρότρυνε τα μέλη του κλιμακίου να απευθυνθούν στο δημαρχείο Χειμάρρας, διαβεβαιώνοντας πως έχει κάνει την απαιτούμενη δήλωση για της εργασίες αυτές.

Ωστόσο, το κλιμάκιο της Πολεοδομίας, που ήρθε κατευθείαν από τα Τίρανα για να κάνει τον έλεγχο, αφού συμπλήρωσε τα σχετικά έγγραφα για την καταγραφή του περιστατικού, απείλησε τον δημοσιογράφο με ποινική δίωξη για την εκτέλεση παράνομων εργασιών.

Ο Σταύρος Μάρκος αρθρογραφεί τακτικά στα αλβανικά μέσα, με θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των Ελλήνων της Χειμάρρας. Το γεγονός αυτό τον έχει φέρει αρκετές φορές σε σύγκρουση με τις αλβανικές Αρχές.

(πηγή: real.gr)

ViaDiplomacy Newsroom

ΚΛΕΙΣΙΜΟ