Δημοσίευμα αναφέρει πρόταση Τσίπρα σε Ερντογάν – «Κάνε πίσω στο Κυπριακό, για να μπείτε στα ενεργειακά»

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν περνούν και την καλύτερη φάση τους με τις προκλήσεις από την γειτονική χώρα να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν τις εκλογές, φαίνεται ότι έχει περάσει… κάτω από το τραπέζι μια μυστική λύση στον Τούρκο Πρόεδρο για λύση του Κυπριακού.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με δημοσίευμά της. Σημειώνεται, ότι μέσα στην εβδομάδα η Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο πριν τις εκλογές.

Η μυστική πρόταση Τσίπρα

Σύμφωνα πάντα με το πρωτοσέλιδο της «ΕΣΤΙΑΣ» ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει προτείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα εξής:

Αρχικά, η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας. Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ. Από την άλλη, οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας:

πηγή: iefimerida.gr

ViaDiplomacy Newsroom