Δυναμική η παρουσία της Miltech Hellas στην έκθεση IDEX 2015 στο Abu Dhabi

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο η Miltech Hellas παρουσίασε στην διεθνή έκθεση IDEX-2015 στο Abu Dhabi ολόκληρη τη σειρά των θερμικών καμερών σκόπευσης που έχει αναπτύξει τα τελευταία τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι θερμικές κάμερες σκόπευσης MLT-IRS-35, MLT-IRS-60 & MLT-IRS-80.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το μικρό μέγεθος και βάρος της θερμικής κάμερας MLT-IRS-35 η οποία προορίζεται για χρήση σε ελαφρύ φορητό οπλισμό, ενώ πραγματοποιήθηκε επίδειξη προϊόντων θερμικής παρατήρησης και νυχτερινής οδήγησης οχημάτων.

Επιπλέον των παραπάνω προϊόντων, η ελληνική εταιρεία παρουσίασε στην διεθνή έκθεση την οθόνη HDD-55L τεχνολογίας LCD η οποία αναπτύχθηκε για τον εκσυγχρονισμό του πιλοτηρίου των αεροσκαφών Μirage-2000.

Η συγκεκριμένη οθόνη εξοπλίζει τα ελληνικά Mirage-2000EGM/BGM, ενώ έχει εξαχθεί και στην Αίγυπτο, η οποία έχει ήδη τοποθετήσει την οθόνη HDD-55L σε 7 Μirage-2000ΕΜ/ΒΜ, ενώ στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθεί σε 7 ακόμη αεροσκάφη του ιδίου τύπου.

Στόχος της Αιγυπτιακής Αεροπορίας, είναι ο εξοπλισμός του συνόλου των 18 αεροσκαφών Μirage-2000ΕΜ/ΒΜ που διαθέτει, με την ελληνική οθόνη HDD-55L.

Η ελληνική οθόνη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Αεροπορίας του Περού για τον εκσυγχρονισμό των 12 Mirage-2000P/DP που διαθέτει. Για αυτό το σκοπό η ελληνική εταιρεία και η Αεροπορία του Περού έχουν ξεκινήσει επαφές για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος

H ελληνική εταιρεία εξασφάλισε αντιπροσωπεύσεις και συνεργασίες με πολλές χώρες της Άπω Ανατολής, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

MILTECH IDEX5

MILTECH IDEX1

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.