Δύο αποβατικά σκάφη παρέδωσε στο Ψευδοκράτος το Τουρκικό Ναυτικό

Δύο αποβατικά σκάφη κλάσης Ç-302 LCM παρέδωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα TurkishNavy.net το Τουρκικό Ναυτικό στις ναυτικές δυνάμεις του Ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Πρόκειται για τα σκάφη Ç-301 και  Ç-303 τα οποία μετονομάστηκαν σε KKTCSG-301 και KKTCSG-303. Τα σκάφη παραδόθηκαν στις 18 Ιανουαρίου του 2017 και έχουν πλήρες εκτόπισμα 113 τόνους, μήκος 22,5 μέτρα, πλάτος 6,4 μέτρα και βύθισμα 2,4 μέτρα.

Η μέγιστη ταχύτητα που το σκάφος μπορεί να αναπτύξει είναι 9,5 κόμβοι, το πλήρωμα του αποτελείται από 10 άτομα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 60 τόνων ή 140 στρατιώτες.

Σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές τα σκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των κατοχικών δυνάμεων στην γεωγραφικά απομονωμένη περιοχή Κόκκινα στην Τηλλυρία μια περιοχή ελεγχόμενη από τους Τούρκους με βάθος 1.000 μέτρα και πλάτος 3 χλμ.

Τα σκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά στρατιωτικού υλικού και ανδρών από το χωριό Λιμνήτης που ελέγχεται από τον Τουρκικό Στρατό προς τα Κόκκινα σε περίπτωση κρίσης.

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε πρόσφατα επανέλθει στο προσκήνιο όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού θα μπορούσε να εκχωρηθεί στην τουρκική πλευρά με εδαφικά ανταλλάγματα η λωρίδα της γης που χωρίζει τα Κόκκινα από το χωριό Λιμνήτης η οποία ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.