Διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη – Στόχοι το Κοινοβούλιο και το Μαυσωλείο του Χομεινί

Συντονισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, η οποία επικαλείται δηλώσεις βουλευτή, τρεις ένοπλοι, ο ένας με πυροβόλο όπλο και δύο με αυτόματα όπλα AK-47, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν φρουρό και τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων.

Το πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανέφερε, επικαλούμενο ένα μέλος του κοινοβουλίου, ότι όλες οι πόρτες του κοινοβουλίου έκλεισαν και ότι ένας από τους δράστες έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε νωρίτερα ότι όμηροι κρατούνταν εντός του κτηρίου του ιρανικού κοινοβουλίου.

Παράλληλα επίθεση σημειώθηκε και στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Επανάστασης ιμάμη Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη. Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι την επίθεση στο μαυσωλείο πραγματοποίησαν τέσσερις ένοπλοι εκ των οποίων ένας καμικάζι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna, νεκρός έπεσε ένας κηπουρός του μαυσωλείου.

Το μαυσωλείο του Χομεϊνί απέχει περί τα είκοσι χιλιόμετρα από το κοινοβούλιο.

 

Πηγές: Ναυτεμπορική, ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.