Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς δικαιώθηκε και στο Σκοπιανό

Στην περιβόητη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Σαμαράς ως υπουργός εξωτερικών και στην ενημέρωση που έκανε στους αρχηγούς των κομμάτων πρότεινε και την σκληρή στάση της χώρας. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της επιλογής αυτής, θεωρούσαν ότι το κράτος των Σκοπίων, η Βουλγαρία και η Αλβανία ήταν σε αδυναμία και οπότε θα δεχόταν τις πιέσεις της Ελλάδας.

Πέρασαν 25 χρόνια, τα Σκόπια δυνάμωσαν την προπαγάνδα τους, «επέβαλαν» την ονομασία «Μακεδονία» σε όλο το κόσμο αλλά οι εξελίξεις έφεραν το κράτος τους σε δύσκολη θέση σε σημείο που να είναι στην αδύναμη πλευρά της διαπραγμάτευσης. Αυτοί που δεν βρίσκονται σε αδυναμία είναι οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί οι οποίοι για ξεχωριστούς λόγους είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 1992.

Είναι πλέον όλοι πεπεισμένοι πως αν εκείνη την περίοδο η χώρα ακολουθούσε την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά για σκληρή στάση, θα δινόταν αυτή η λύση την οποία θα μπορούσαν να την δεχτούν οι Σκοπιανοί. Σήμερα, μετά από 25 χρόνια, με 30αρηδες και 40αρηδες Σκοπιανιούς που μεγάλωσαν σε σχολεία με βιβλία της μεγάλης «Μακεδονίας» η διπλή ονομασία είναι μονόδρομος για όλους

Πέτρος Ούτσης