Δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό από την Τουρκία στην Γκάμπια

Επεκτείνει την δραστηριότητα της στην Αφρική η Τουρκία προχωρώντας σε κινήσεις χαμηλής επιρροής.

Συγκεκριμένα η δωρεά αφορά  5.000 στολές, 1.359 θήκες πυρομαχικών, 5.000 φιάλες νερού, 50 σκηνές πέντε ατόμων και 50 σκηνές 20 ατόμων.

Ο γενικός εισαγγελέας και αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού της Γκάμπια, Yankuba Drammeh,δήλωσε ότι η δωρεά θα ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Γκάμπια.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε λάβει δωρεάν εξοπλισμό από την τουρκική κυβέρνηση και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η συνεργασία υπάρχει για πάνω από τρεις δεκαετίες και οι σχέσεις των δύο χωρών χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση και υψηλό αίσθημα συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων»

Οι στρατιωτικοί της Τουρκίας και της Γκάμπια συνεργάζονται από την δεκαετία του 1980 και τα τελευταία χρόνια, περίπου 1.500 στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Γκάμπια εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία.

Ο Ισμαήλ Σεφα Γιούσερ, Τούρκος πρεσβευτής στη Γκάμπια, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δεσμευθεί να εντείνει την υποστήριξή της προς τις ένοπλες δυνάμεις της Γκάμπια στους τομείς της κατάρτισης και της υλικοτεχνικής στήριξης.

«Εντός του πλαισίου αυτού, κάθε χρόνο, η Τουρκία θα παράσχει στις ένοπλες δυνάμεις της Γκάμπια βοήθεια στον εφοδιαστικό τομέα και θα εξαιρούνται τα όπλα», ανέφερε ο Τούρκος Πρέσβης

Avatar