Χρήματα από Ρώσο τραπεζίτη στην Αμερικανική Ένωση Υπέρ της Οπλοφορίας το 2016 ;

Ακόμη μια προσπάθεια έμμεσης παρέμβασης της Ρωσίας στο εσωτερικό των ΗΠΑ μετα την προεκλογική εκστρατεία του 2016 προσπαθεί να ερευνήσει Γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος αξιοποιώντας πληροφορίες του FBI και του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα μετα το γνωστό σκάνδαλο των Ρώσων Hackers που παρενέβησαν κατά του Δημοκρατικού κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ron Wyden από το Όρεγκον εκτιμά ότι ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας έστειλε χρήματα στην Αμερικανική Ένωση που υποστηρίζει την Οπλοφορία κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Προεδρικών εκλογών του 2016.

Για τον παραπάνω λόγο ο Γερουσιαστής ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών της αποστολή πληροφοριών που να επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το FBI ο Alexander Torshin, Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας φέρεται να είχε επαφές με την Αμερικανική Ένωση Υπέρ της Οπλοφορίας.

Σε επιστολές που ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής έστειλε στον Υπουργό Οικονομικών και στην Διοίκηση της ένωσης Υπέρ της Οπλοφορίας ζήτησε την αποστολή σε αυτόν όλων των σχετικών εγγράφων που υπάρχουν για την σχέση του Alexander Torshin με την παραπάνω Ένωση.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ron Wyden είναι μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας και έχει ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία συγκέντρωσης στοιχείων για αυτή την υπόθεση καθότι ο Alexander Torshin είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Υπερ της Οπλοφορίας έχει συναντηθεί με τον νύν Πρόεδρο Donald Trump, ενώ η Ένωση Υπερ της Οπλοφορίας αποτέλεσε έναν από τους ισχυρότερους και δυναμικότερους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Trump

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.