Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στη Γάζα για την αποκλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ

Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα στη Γάζα για να διαπραγματευθεί την αποκατάσταση της ηρεμίας στον παλαιστινιακό θύλακα έπειτα από μια σειρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με αεροπορικά πλήγματα, δήλωσε πηγή από τη Χαμάς.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η αντιπροσωπεία υπό τον στρατηγό Άχμεντ Άμπντελ Χαλέκ, αρμόδιο για τις παλαιστινιακές υποθέσεις στις αιγυπτιακές υπηρεσίες Πληροφοριών, έφτασε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να συνομιλήσει με την ηγεσία του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς και διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ασφαλείας στον θύλακα.

Τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα ο ισραηλινός στρατός έπληξε θέσεις της Χαμάς στη Γάζα μετά την εκτόξευση από τον θύλακα μίας ρουκέτας που έπεσε στο Ισραήλ.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών και μπαλονιών με εκρηκτικούς μηχανισμούς από τη Γάζα έχουν αυξηθεί μετά την παρουσίαση του σχεδίου των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, το οποίο ικανοποίησε το Ισραήλ, αλλά εξόργισε τους Παλαιστίνιους.

Από τις 28 Ιανουαρίου, οπότε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε το σχέδιο αυτό, οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

ViaDiplomacy Newsroom