«Εκλεισε» τη Βουλή για να μην ακυρωθεί το δημοψήφισμα

Εισήγηση σχεδόν όλων των πτερύγων της Βουλής ήταν η απόφαση για αναστολή των εργασιών του Κοινοβουλίου.

Σχετικές προτάσεις είχαν καταθέσει τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης από τις αρχές της εβδομάδας μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Οι βουλευτές έθεσαν ζήτημα διακοπής των εργασιών προκειμένου να ενημερώσουν απρόσκοπτα τη κοινή γνώμη για το διακύβευμα του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Το θέμα συζητήθηκε τελικά στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση στηρίχθηκε από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων πλην της  και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πάντως ότι το Κοινοβούλιο δεν αργεί. Αντίθετα σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων και οι εργασίες να επαναληφθούν.Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αλλαγή των δεδομένων μπορεί να υπάρξει και σε ότι αφορά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Η διαδικασία μπορεί να ανασταλεί ανά πάσα στιγμή. Θα χρειαστεί να προηγηθεί συνεδρίαση και απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και στην συνέχεια έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα διακόπτει την πορεία προς το δημοψήφισμα.

ViaDiplomacy Newsroom