Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: Η Μόσχα δεν παίρνει στα σοβαρά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνωρίζει τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας δεν είναι νομικά δεσμευτικό, η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τέτοιες αποφάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στην εκπομπή «Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν» στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 την Κυριακή.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το είδος του οργανισμού που μάλλον βασίζει τη δουλειά του στα συναισθήματα, σε μια συναισθηματική προσέγγιση», σημείωσε ο εκπρόσωπος. «Φυσικά, δεν είναι μυστικό για εμάς ότι τα τελευταία χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας αγαπά ελάχιστα. Σε αντάλλαγμα, είχαμε ελάχιστη επιθυμία να λάβουμε υπόψη ό,τι συμβαίνει εκεί», και να το πάρουμε πολύ στην καρδιά , τόνισε ο Πεσκόφ.

«Η κατάσταση όταν μια τέτοια κραυγαλέα ρωσοφοβία και μίσος προς τη Ρωσία μόλις τελειώνει. Αλλά αυτό δεν έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε συνομιλία με τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν.

Η ρωσική πλευρά βλέπει «τεράστια έλλειψη επαγγελματικής προσέγγισης και τεράστια έλλειψη επαγγελματισμού» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέχισε. «Και τα συναισθήματα είναι κάτι τόσο μεταβλητό. Σήμερα είναι ρωσοφοβικά, αύριο θα υπάρξει κάτι άλλο. Και τότε, ίσως έρθει μια στιγμή διαύγειας», συνόψισε.

ViaDiplomacy Newsroom