Εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στο σπίτι του Σόρος

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα κοντά στην κατοικία του Τζορτζ Σόρος στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, ωστόσο εντοπίστηκε από έναν από τους εργαζομένους του μεγιστάνα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Ο Σόρος δεν βρισκόταν στην κατοικία του όταν σημειώθηκε το περιστατικό, και δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

«Ένας υπάλληλος της κατοικίας άνοιξε το πακέτο, ανακαλύπτοντας αυτό που φαινόταν να είναι μια εκρηκτική συσκευή», ανακοίνωσε το Αστυνομικό Τμήμα του Μπέντφορντ, το οποίο ειδοποιήθηκε για το πακέτο στις 3:45 μ.μ. (τοπική ώρα).

Τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έσπευσε στην κατοικία του Σόρος προκαλώντας ελεγχόμενη έκρηξη δήλωσε αστυνομικός στην εφημερίδα New York Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία του Μπέντφορντ παρέπεμψε την υπόθεση στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI).

Ο Τζορτζ Σόρος, ένας δισεκατομμυριούχος που υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς, και χρηματοδοτεί πολλές προοδευτικές και φιλελεύθερες ομάδες ακτιβιστών, έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη (Λεπέν, Σαλβίνι, Όρμπαν).

Ο Σόρος, κατατάσσεται στην 60η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βάσει της λίστας του Forbes για το 2018, και έκανε την περιουσία του ασχολούμενος με την επενδυτική τραπεζική.

ViaDiplomacy Newsroom