ΕΛΙΑΜΕΠ – Ομιλία για “Θρησκεία, εθνική ταυτότητα και δικαιώματα του ανθρώπου”

“Θρησκεία, εθνική ταυτότητα και δικαιώματα του ανθρώπου” είναι το θέμα της oμιλίας και συζήτησης που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πρόγραμμα Grassrootsmobilise που χρηματοδοτείται από το Εuropean Research Council, με έδρα του το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) σε συνεργασία με το Megaron Plus.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ομιλητή τον Καθηγητή Heiner Bielefeldt, Ειδικό Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για την Ελευθερία της Θρησκείας ή της Πίστης, Καθηγητή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πολιτικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Erlangen-Nürnberg. O Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών θα δώσει μία ομιλία για τις σχέσεις της θρησκείας, της εθνικής ταυτότητας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, εστιάζοντας στις πιθανές επιπτώσεις της στενής σύνδεσης μεταξύ της θρησκείας και της εθνικής ταυτότητας στη θρησκευτική ελευθερία.

Στην ομιλία θα απαντήσουν οι: κ. Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κα Eva Brems, Καθηγήτρια Δικαίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης και ο κ. Malcolm Evans, Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Bristol. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Έφη Φωκά, Ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, κύρια ερευνήτρια του Προγράμματος Grassrootsmobilise και Επιστημονική Συνεργάτης του Hellenic Observatory, LSE.

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.