Έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο προς τους στρατιώτες της Μαριούπολης – Δεν παραδίδουμε τα όπλα μας λένε οι Ουκρανοί

Χωρίς μαζική συνθηκολόγηση έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο προς τα ουκρανικά στρατεύματα στη Μαριούπολη να παραδοθούν ή να πεθάνουν. Ο διοικητής της μονάδας που αντιστέκεται στην πολιορκημένη Μαριούπολη ανέφερ ότι οι δυνάμεις του μπορούν να επιβιώσουν μόλις λίγες ημέρες ή ώρες.

Εκτός από τη Μαριούπολη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους και κατά μήκος του μετώπου στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου βρίσκονται ανθρακωρυχεία, μεταλλουργεία και εργοστάσια ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ουκρανίας.

«Η βασική τοποθεσία συγκέντρωσης των εχθρικών δυνάμεων παραμένει ο άξονας του Ιζιούμ. Από το Ιζιούμ στο Σλοβιάνσκ. Έχουν συγκεντρώσει τον στρατό τους σε αυτήν την τοποθεσία και προσπαθούν να προωθηθούν αλλά ακόμα δεν το έχουν καταφέρει. Η Μαριούπολη αντιστέκεται. Μάχες είναι σε εξέλιξη στο εργοστάσιο Azovstal και σε άλλες περιοχές. Δεν είναι εύκολο για τον εχθρό. Έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες» δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεξέι Αρέστοβιτς.

Την ίδια ώρα η Ρωσία προχώρησε στην δοκιμή ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου. Ο πύραυλος Sarmat εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στη β

(πηγή: euronews)

ViaDiplomacy Newsroom