Ελληνικό μεταφερόμενο κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου Επιχειρήσεων από την ΕΑΒ

Την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και το σημαντικό έργο της στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας (Safety & Security) ανέδειξε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) Α.Ε., με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Τεχνολογιών Αιχμής στην Επιτήρηση των Συνόρων & την Έρευνα και Διάσωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Συνέδριο διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τους Συντονιστές 9 Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό συμμετείχαν –εκτός από τους εμπλεκόμενους φορείς- Αξιωματούχοι Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με την Επιτήρηση Συνόρων & την Έρευνα και Διάσωση, ερευνητές, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και της αγοράς, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του Νόμου των xωρών μελών κ.λπ.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και αξιοποιώντας την ενότητα των ζωντανών επιδείξεων η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία παρουσίασε στους συμμετέχοντες ένα μεταφερόμενο κέντρο Διοίκησης & Ελέγχου Επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, η ΕΑΒ παρουσίασε μια καινοτόμο και σπονδυλωτή λύση που ικανοποιεί τις ανάγκες διεξαγωγής επιχειρήσεων σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με κύρια πλεονεκτήματα την αυτονομία, την επεκτασιμότητα, την ευκολία μεταφοράς και χρήσης και την προσαρμοστικότητα τόσο σε χερσαίες όσο και θαλάσσιες αποστολές.
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρεται στις περιοχές διεξαγωγής επιχειρήσεων, χωρίς την απαίτηση μόνιμης εγκατάστασης και των σχετικών υποδομών, και να υποστηρίζει τη λήψη και επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Στο εταιρικό περίπτερο της ΕΑΒ, εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν αναλυτικά στα ερωτήματα που τέθηκαν και να παρουσιάσουν τις δυνατότητες της εταιρείας.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.