Αιματηρές μάχες του Αιγυπτιακού Στρατού στο Σινά κατα του ISIS

Δεκαέξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 34 συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης ασφαλείας, ανακοίνωσε την Κυριακή ο αιγυπτιακός στρατός, στο πλαίσιο εκστρατείας για τη συντριβή ισλαμιστών τρομοκρατών που ευθύνονται, σύμφωνα με τις αρχές, για σειρά επιθέσεων.

Εξήντα έξι στόχοι, αποθήκες όπλων, οχήματα SUV και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν τρομοκράτες καταστράφηκαν σε επιδρομές που επικεντρώθηκαν κυρίως στο Σινά, αλλά και στο Δέλτα του Νείλου και τη Δυτική Ερημο, προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Μάρτιο, διέταξε τον Νοέμβριο τον στρατό να καταστείλει μέσα σε τρεις μήνες τους ισλαμιστές τρομοκράτες στο βόρειο Σινά, μετά την επίθεση σε τέμενος που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει πραγματοποιηθεί στην πιο πολυάνθρωπη χώρα του αραβικού κόσμου.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε την Παρασκευή, παίρνουν μέρος δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας, του πολεμικού ναυτικού και του στρατού ξηράς, αστυνομικοί και συνοριοφύλακες.

«Η Πολεμική Αεροπορία στόχευσε και κατέστρεψε 66 στόχους που χρησιμοποιούσαν τρομοκρατικά στοιχεία για να κρυφτούν από αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις του πυροβολικού και για να διαφύγουν από τις βάσεις τους στη διάρκεια επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Συνολικά 16 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και τέσσερις συνελήφθησαν. Αλλοι τριάντα ύποπτοι για διασυνδέσεις μαζί τους συνελήφθησαν για ανάκριση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.