Εμπλέκουν τον “εμφύλιο” στην ΕΥΠ και σε Εθνικό θέμα

“Προ λίγων ημερών δημοσιεύτηκε ένα περίεργο άρθρο σε τοπικό ιστολόγιο της Θράκης αναφορικά με τα καμώματα του πρωην διοικητή της ΕΥΠ θαρρείς και είχε ο κόσμος αγωνία για μια τέτοια είδηση.” αυτό ανέφερε άρθρο του “Viadiplomacy” τον Νοέμβριο (2019) με τίτλο “Στην δίνη των Fake News και η Θράκη – Αποτέλεσμα της «εμφύλιας» διαμάχης στην ΕΥΠ”.

Το ίδιο άρθρο ανέφερε επίσης “χωρίς καμία συστολή, χωρίς κανένα ενδοιασμό μπήκε λάσπη στον ανεμιστήρα για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα στον ευαίσθητο αυτό χώρο των μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να νοιάζονται αν θυσιάζεται στο βωμό της προσωπικής εμπάθειας και του αδίστακτου ρεβανσισμού ένας άνθρωπος, μια προσωπικότητα με συγκεκριμένο αξιόλογο παρελθόν.”

Τις προηγούμενες ώρες σε ένα νέο άρθρο, και πάλι με αφετηρία την Θράκη και το οποίο έγινε αναπαραγωγή από ΜΜΕ των Αθηνών, ανέφερε ότι η ΕΥΠ “πιάστηκε” στον ύπνο για τα όσα συνέβησαν στις Καστανιές. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη αφού η Ελληνική πλευρά ήταν ενημερωμένη για αυτή την εξέλιξη από αρχές Νοεμβρίου. Άλλωστε ο Αλκιβιάδης Στεφανής σε δηλώσεις του σημείωνε ότι η Ελλάδα προετοιμαζόταν ήδη από τον Νοέμβριο.

Γιατί όμως ένα τέτοιο δημοσίευμα μιλούσε για αποτυχία της ΕΥΠ στον Έβρο; Ο λόγος δεν είναι άλλος από την “εμφύλια”  διαμάχη, η την προσπάθεια ορισμένων να επαναφέρουν στην περιοχή στελέχη της υπηρεσίας τα οποία απομακρύνθηκαν λόγω της δραστηριότητας όσο καιρό υπηρετούσαν στην Θράκη. Υπάρχει μια προσπάθεια να αποδομηθούν τα σημερινά κλιμάκια της ΕΥΠ στην Θράκη, το οποία λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες,αφού ακόμα η Αθήνα δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση της έναντι των προβλημάτων που προκύπτουν στην περιοχή

ViaDiplomacy Newsroom