Ένα ακόμη αιματηρό Φθινόπωρο για τις Τουρκικές ‘Ενοπλες Δυνάμεις

Στους 149 έφτασαν οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί, στρατοχωροφύλακες και αστυνομικοί από τις συγκρούσεις με το PKK τους τελευταίους τρείς μήνες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ από τις αρχές του μήνα έχουν σκοτωθεί 9 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ 35 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων ή σε ατυχήματα.

Πιο αναλυτικά χτες 17 Οκτωβρίου δύο Τούρκοι στρατιώτες και ένας Αντισυνταγματάρχης σκοτώθηκαν στην επαρχία Hakkari στην περιοχή Dağlıca μετά από συμπλοκή με άνδρες του PKK.

Κατά την διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν και έξι στρατιώτες. Την περασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην επαρχία Şırnak από την κουρδική οργάνωση και ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Δύο ημέρες νωρίτερα στις 14 Οκτωβρίου ένας Αστυνομικός σκοτώθηκε στην επαρχία Van, ενώ στις 12 Οκτωβρίου το PKK σκότωσε ένα στρατιώτη στην επαρχία Şırnak.

Την προηγούμενη ημέρα 11 Οκτωβρίου δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Şenkaya στην επαρχία Erzurum σε μια περιοχή αρκετά βόρεια από το χώρο που δραστηριοποιείται η κουρδική οργάνωση.

Μερικές ημέρες νωρίτερα στις 7 Οκτωβρίου 13 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ο ένας εκ των οποίων σοβαρά λόγω ανατροπής του οχήματος κατηγορίας MRAP τύπου Kirpi στην επαρχία Şırnak.

Πρόκειται για το πολλοστό ατύχημα με αυτά τα οχήματα τουρκικής κατασκευής και ισραηλινής σχεδίασης τα τελευταία τέσσερα χρόνια με πολλούς τραυματίες και νεκρούς.

Την προηγούμενη ημέρα 6 Οκτωβρίου ο Τουρκικός Στρατός βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού κατά την διάρκεια μαχών με την κουρδική οργάνωση 14 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην περιοχή Başkale της επαρχίας Van.

Τέλος ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε από το PKK στην περιοχή της επαρχίας İslahiye Gaziantep.

Συνολικά από τις αρχές Ιουλίου έχουν σκοτωθεί 149 Τούρκοι στρατιωτικοί, στρατοχωροφύλακες και σστυνομικοί και έχουν τραυματιστεί 298 άνδρες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.