Ενεργή συμμετοχή Ρώσων συμβούλων στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της αεροπορικής βάσης Kuweires

Πρόοδο στις επιχειρήσεις για την άρση της πολιορκίας της αεροπορικής βάσης Kuweires από τις δυνάμεις του ISIS πραγματοποίησαν οι συριακές δυνάμεις υπό την καθοδήγηση Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων.

Η αεροπορική βάση βρίσκεται 35 χλμ ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου και πολιορκείται συνεχώς από τους ισλαμιστές από το 2013. Ο Στρατός της Συρίας έχει προσπαθήσει επανειλημμένες φορές να άρει την πολιορκία όπως και οι αντάρτες του ISIS έχουν προσπαθήσει μάταια πολλές φορές να καταλάβουν την βάση.

Η πρόσφατη εμπλοκή των Ρώσων συμβούλων στην συγκεκριμένη μάχη φαίνεται να αποδίδει καρπούς και οι συριακές δυνάμεις φαίνεται να έχουν καταφέρει να ανοίξουν το δρόμο για την απομονωμένη βάση.

Η νέα επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και σε αυτή συμμετέχουν ο Συριακός Στρατός, οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας μια παραστρατιωτική συριακή οργάνωση και το Τάγμα Al-Ba’ath.

Η επιχείρηση αυτή έχει μεγάλη σημασία για την Δαμασκό, αφού η εξασφάλιση της αεροπορικής βάσης και η εκδίωξη των ισλαμιστών από την περιοχή θα διασφαλίσει τον διάδρομο εφοδιασμού των κυβερνητικών δυνάμεων που πολιορκούν το Χαλέπι.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.