Ενοχλημένος ο Πούτιν, αποχωρεί νωρίτερα από την G20; Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν

Η δριμεία κριτική που άσκησαν οι ηγέτες οι Δύσης στον Βλάντιμιρ Πούτιν για την στάση του στην ουκρανική κρίση φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος σκοπεύει να επισπεύσει την αποχώρησή του από την G20, που ξεκίνησε σήμερα στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο που βρίσκεται στην σύνοδο και μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Πούτιν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις πιέσεις που του ασκήθηκαν στην Σύνοδο και δεν σκοπεύει να παραστεί σε αυριανή ομάδα εργασίας.

Χαρακτηριστικός του ψυχρού κλίματος που αντιμετώπισε ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο διάλογός του με τον Καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ:

«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία», είπε ο Χάρπερ στον Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Η απάντηση του Πούτιν στο σχόλιο του Χάρπερ δεν ήταν θετική, δήλωσε σε email του ο ΜακΝτόναλτ χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν διαψεύδει την πληροφορία

Εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος θα αποχωρήσει από την σύνοδο των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας νωρίτερα, εξαιτίας της κριτικής που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.
Ο Πούτιν θα παραμείνει στη σύνοδο μέχρι την λήξη της αύριο το μεσημέρι, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Όπως σημείωσε, όλες οι συνομιλίες που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τους ηγέτες στη σύνοδο μέχρι στιγμής αφορούσαν αποκλειστικά την Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα εξαιτίας της σύγκρουσης.

ViaDiplomacy Newsroom