Εντάσσουν στην κομματική σύγκρουση και την Γενοκτονία των Ποντίων

Η χώρα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κρατήσει την κοινωνική συνοχή μέσα από μια ελεγχόμενη χρεωκοπία, μια αντικατάσταση πληθυσμού και αλλοίωση των Εθνικών χαρακτηριστικών της χώρας από το προσφυγικό, και τέλος να κρατήσει τον γεωπολιτικό της ρόλο όταν γύρω από αυτήν εξελίσσονται οι μεγαλύτερες στρατηγικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών.Και αντί τα πολιτικά κόμματα να εκμεταλλευτούν την αντοχή και ανοχή του λαού όπου επί μια δεκαετία έχει αντέξει ακόμα και την περιφρόνηση της κυβέρνησης (αποκάλεσε φασίστες το σύνολο του λαού), κάνουν τα πάντα για ευτελίσουν όχι μόνο την αντοχή αυτή, αλλά και να μηδενίσουν τελείως και τα τελευταία αντανακλαστικά του.Η διαμάχη του πρώην υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου, με τον πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δύο υπουργεία τα οποία σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την τύχη του Έθνους και της χώρας, οι δύο πρώην υπουργοί κατάφεραν με την συμπεριφορά τους να τα "ξεφτιλίσουν" κυριολεκτικά, και συνεχίζουν!Στην συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και η κυβέρνηση, λόγω των εκλογών ακολουθεί μια ακραία ρητορική χαρακτηρίζοντας ακροδεξιό, φασίστα και εθνικιστή όποιον δεν συμφωνεί με την δική της δημοκρατία, την άποψη της δηλαδή. Δεν διστάζει μάλιστα να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω σκαλίζοντας το παρελθόν με εμφυλιακές αναφορές. Η δήλωση πρώην αθλητή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, «βγήκαν από τις τρύπες τους. Τους ρίξαμε πίσω στις τρύπες τους και αυτοί ξαναβγήκανε», είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί.Και δεν σταματάνε εδώ, πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.Το πρωί του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζοντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον αγώνα διεθνοποίησης του ζητήματος.Δεσμεύτηκε δε, ότι η «γαλάζια» παράταξη θα στηρίξει με τη συμμετοχή της, «τόσο στην Ευρωβουλή όσο και σε όλα τα διεθνή Fora, τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων».

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ , «ο κ. Μητσοτάκης δε ντρέπεται να κοροϊδεύει τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα στα μούτρα του; Μόλις πριν από πέντε μέρες το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, καταψήφισε το ψήφισμα για τη γενοκτονία στην ευρωβουλή, σε αντίθεση με την ευρωομάδα της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν το ψήφισμα τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις» 

«Η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη δεν έχει τέλος» συνέχισε η απάντηση, σε μια φυσιολογική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πιθανόν να είναι και επόμενος πρωθυπουργόςΕίναι πέρα από προφανές ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, στις επόμενες εκλογές δεν θα διστάσουν να παίξουν με τα συμφέροντα της χώρας και τον ίδιο τον λαό 

ViaDiplomacy Newsroom