Έντεκα νεκροί ο τελευταίος απολογισμός των συγκρούσεων των Τουρκικών Αρχών Ασφαλείας με το PKK

Συνεχίζεται ο βαρύς φόρος αίματος στο Τουρκικό Κουρδιστάν με τις απώλειες των Τουρκικών Αρχών Ασφαλείας να αυξάνονται καθημερινά.

Πιο αναλυτικά από τις 3 Μαΐου μέχρι και σήμερα 10 Μαΐου, οι Τουρκικές Αρχές Ασφαλείας έχασαν 11 άνδρες σε επιχειρήσεις κατά του PKK.

Οι πιο πρόσφατες απώλειες καταγράφηκαν σήμερα στην περιοχή İpekyolu της επαρχίας Van όπου κατά την διάρκεια εξουδετέρωσης βόμβας της Κουρδικής οργάνωσης σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί.

Την προηγούμενη ημέρα 9 Μαΐου ένας Λοχαγός της Στρατοχωροφυλακής σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης κατά του PKK έπεσε από βραχώδη περιοχή στη οροσειρά Nur στην επαρχία Hatay και σκοτώθηκε.

Την ίδια ημέρα ένας καταδρομέας της Στρατοχωροφυλακής σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με άνδρες της κουρδικής οργάνωσης στην παραμεθόρια πόλη Nusaybin της επαρχίας Mardin. Στην ίδια πόλη την προηγούμενη ημέρα 8 Μαΐου τρείς ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με το PKK.

Τέσσερις ακόμη στρατιώτες σκοτώθηκαν στις 5, 4 και 3 Μαΐου στην πόλη Nusaybin στην περιοχή  Viranşehir της επαρχίας Mardin και στην περιοχή Çukurca της επαρχίας Hakkari αντίστοιχα.

Συνολικά από τις 22 Ιουλίου του 2015 μέχρι και την 10η Μαΐου έχουν σκοτωθεί σε μάχες με το PKK 463 άνδρες της Αστυνομίας και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ακόμη 8 άνδρες έχουν σκοτωθεί από το ISIS, ανεβάζοντας το τελικό σύνολο στους 471 νεκρούς μέσα σε σχεδόν 10 μήνες.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.