Επαφές Χατζηδάκη στην Αίγυπτο για τον East Med Gas Forum

Επαφές με βασικό θέμα τη διάρθρωση του East Med Gas Forum (EMGF) πραγματοποίησε στην Αίγυπτο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, στην πρώτη του διεθνή συνάντηση με την ιδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον -ομόλογό του- υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Ελ Μόλα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ελ Μόλα προέβησαν σε μία αναλυτική ανασκόπηση των διμερών ενεργειακών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της εμπορίας, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, ενώ συζήτησαν επίσης και θέματα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε άλλα διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον ηλεκτρισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της λειτουργίας διάρθρωσης και χρηματοδότησης του East Med Gas Forum (EMGF), στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος.

Αργότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε διμερή συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. Γιουβάλ Στάινιτς, ενώ το πρωί της Πέμπτης μετέβη με όλους τους ομολόγους του, που συμμετέχουν στο East Med Gas Forum, στην Αλεξάνδρεια για ειδική συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

ViaDiplomacy Newsroom