Επίσημο ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας από τις ΗΠΑ – Ολοκληρώνεται και η Αλεξανδρούπολη

Επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της εταιρίας ONEX Shipyards από τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό DFCgov έλαβεο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα και την επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων (DFC) ‘Ανταμ Μπόλερ ενώ ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της ONEX Shipyards, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και οφείλεται και στην ενεργό συμβολή του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου».

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ο κ. Μπόλερ αναφέρει πως η επένδυση στο ναυπηγείο της Ελευσίνας θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει και θα υπηρετήσει την μεταφορά LNG από την Αμερική και την Δυτική Αφρική στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

O κ. Μπόλερ καταλήγει λέγοντας ότι η επιτυχής έκβαση της επανέναρξης των ναυπηγείων της Σύρου από την ONEX δίνει τα εχέγγυα για την αναγέννηση ενός στρατηγικού κεφαλαίου για την χώρα, που θα βοηθήσει σημαντικά και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Εξελίξεις στην Αλεξανδρούπολη

Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενοφός, μια επίσκεψη που θα φέρει εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του λιμανιού.

Μετά τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ από την ακριτική πόλη θα περάσει για τελευταία ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, Η επίσκεψη αυτή σημαίνει ότι πλέον υπάρχει συγκεκριμένος Αμερικανός επενδυτής για το λιμάνι

Τέλος, την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφτεί ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτακης

 τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενοφος και ακολουθούν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Παϊατ και προς το τέλος του μήνα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτακης ο οποίος πιθανόν να προχωρήσει στις ανακοινώσεις

ViaDiplomacy Newsroom