Επίσκεψη Αλκιβιάδη Στεφανή στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), στο Λαύριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Στεφανής παρέστη στην παρουσίαση της έναρξης διαδικασίας αναβάθμισης δείγματος ρουκετών 122mm.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη των ΕΑΣ με τη σερβική εταιρεία EDePRO.

«Η τεχνογνωσία της ανάπτυξης και παραγωγής όπλων φορητού οπλισμού και πυρομαχικών παράλληλα με τον στόχο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των οπλικών και πυραυλικών συστημάτων επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μετατρέπουν την εταιρεία σε θεμελιώδη πολλαπλασιαστή ισχύος της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τόνισε, δε, ότι το υπουργείο «έχει θέσει από την πρώτη στιγμή την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ως κύρια πολιτική προτεραιότητα και ενέργεια ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ειδικότερα, ο κ. Στεφανής υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο των προκλήσεων που δέχεται η χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έθεσε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ως παρακαταθήκη για την ασφάλειά της, αλλά και ως ύψιστη υποχρέωση στους Έλληνες που θα επωμιστούν το οικονομικό κόστος, ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές αποφάσεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων».

«Με πνεύμα εξωστρέφειας από πλευράς των Διοικήσεων και την αμέριστη στήριξη της πολιτείας, της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, απαιτείται η χάραξη μια νέας πορείας ώστε η αμυντική μας βιομηχανία να καταστεί ανταγωνιστική και να μπορεί να εξυπηρετεί στους χρόνους που πρέπει, εκτελώντας παραγγελίες και παράγοντας οικονομικό αντικείμενο», συνέχισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Διάγουμε», είπε, «μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, στην οποία η Ελλάδα με μια αξιόπιστη εξωτερική και οικονομική πολιτική συνιστά πλέον μια χώρα ισχυρή, ανεξάρτητη, περήφανη και ασφαλή».

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων διαθέτει το όραμα αλλά και το απαραίτητο μείγμα της εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο ώστε να αδράξει την ευκαιρία και να οδηγήσει τα ΕΑΣ στην επόμενη ημέρα, αναπτύσσοντας ανταγωνιστικές δράσεις και προωθώντας μια καινοτόμα, εξωστρεφή δυναμική προσέλκυσης νέων επενδυτών, τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον, εκμεταλλευόμενη πλήρως τον μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και το άρτια εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό της εταιρείας» κατέληξε ο κ. Στεφανής.

ViaDiplomacy Newsroom