Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Μπαχρέιν – Συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μπαχρέιν (Μανάμα) κατά το διάστημα 20-22 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να  συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021).

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Μπαχρέιν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους του Μπαχρέιν.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, με τον ομόλογό του Abdullatif bin Rashid Alzayani. Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Μετά το πέρας της ανωτέρω συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών  αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Διάδοχο του Θρόνου και Πρωθυπουργό του Μπαχρέιν Πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπαχρέιν, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue», ο Υπουργός Εξωτερικών, προβλέπεται επίσης να συναντηθεί, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein και στη συνέχεια με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ,  Eyal Hulata.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να  πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν, Masrour Barzani και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του, Ayman Safadi.   

Την ίδια ημέρα ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region» (21 Νοεμβρίου).

ViaDiplomacy Newsroom