Επιστολή Νίκου Δένδια στην ΥΠΕΞ της Εσθονίας: Ελλάδα και Εσθονία γιορτάζουν την 100ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, οι οποίες βασίζονται σε κοινές αξίες και αρχές

Συγχαρητήρια επιστολή για την 100η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Εσθονίας απέστειλε στην Εσθoνή ομόλογό του Έβα-Μαρία Λίιμετς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως επισημαίνει στην αρχή της επιστολής του, το 2022, η Ελλάδα και η Εσθονία γιορτάζουν την 100ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών τους σχέσεων, οι οποίες βασίζονται σε κοινές αξίες και αρχές, ήτοι τη δημοκρατία και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της Προέδρου της Ελλάδος Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Εσθονία, στις 30 Μαΐου, καθώς και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο, υπογραμμίζει πως «αποτελούν ορόσημο που θα μας δώσει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας και να δεσμευτούμε εκ νέου για την οικοδόμηση ακόμη πιο ισχυρών δεσμών».

Περαιτέρω, ο Νίκος Δένδιας τονίζει την ετοιμότητά του, ως εταίροι και σύμμαχοι, να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά μαζί με την υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας σε ευρωπαϊκά, ευρωατλαντικά και διεθνή φόρα, για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρωπαϊκή γειτονιά και πέραν αυτής, καθώς και για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών κάνει ειδική αναφορά στις ευκαιρίες περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας. «Μετά την ανάκαμψη από την πανδημία, υπάρχουν ευκαιρίες για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας, μεταξύ άλλων, στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των τεχνολογιών πληροφοριών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom