Επίθεση Αχμέτ Ιλχάν στον Σταύρο Κοντονή: Κόντεψε να μας ρεζιλέψει διεθνώς

Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της τροπολογίας Κοντονή που άνοιγε το δρόμο για την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» άσκησε ο Αχμέτ Ιλχάν.

Λίγες μόλις ώρες μετά την απόσυρσή της ύστερα από το βέτο που έβαλαν οι ΑΝΕΛ και το μήνυμα ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι σταματούν να βάζουν πλάτη σε ρυθμίσεις που διαφωνεί ιδεολογικά το κόμμα Καμμένου, ο βουλευτής Ροδόπης επέκρινε τον Σταύρο Κοντονή ότι «κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία με τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και να ρεζιλευτεί η χώρα διεθνώς».

Όπως είπε από το βήμα της Βουλής, «εμείς εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της ουσίας της τροπολογίας στη λογική της υπεράσπισης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και της αυτονόητης ανάγκης για την ευθυγράμμιση της χώρας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στρέφοντας τα πυρά του στον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κατηγόρησε για πολιτικό ατόπημα διότι ανέλαβε τον κίνδυνο να φέρει στη Βουλή μια τροπολογία, με κίνδυνο να καταψηφιστεί αφού δεν είχε εξασφαλισμένη τη δεδηλωμένη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Κοντονής διατύπωσε θέση σύμφωνα με την οποία τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι υποχρεωμένα, μετά από νέα προσφυγή, να εναρμονίσουν την απόφασή τους με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

«Φέρατε, δηλαδή, στη Βουλή μια τροπολογία προσχηματική για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις πως θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

cnn.gr

ViaDiplomacy Newsroom