Επίθεση της Ρωσίας σε Ουκρανικές εγκαταστάσεις στον Δούναβη – Όλο πιο κοντά στο NATO τα πλήγματα

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν σε “μη στρατιωτικές βιομηχανικές” εγκαταστάσεις στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στον Δούναβη, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, δήλωσε το Κίεβο, με τη Μόσχα να διευκρινίζει ότι έπληξε ένα λιμάνι στην περιοχή αυτή στη μεθόριο με τη Ρουμανία.

“Ο εχθρός επιτέθηκε σε μη στρατιωτικές βιομηχανικές υποδομές της περιοχής του Δούναβη”, ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας στην εφαρμογή Telegram. “Η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν παρ΄όλ΄αυτά να καταρρίψουν 22

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε από την πλευρά του ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones στο λιμάνι της πόλης Ρένι, στα σύνορα με τη Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

“Αυτή τη νύχτα, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ομαδικό πλήγμα με drones στις αποθήκες καυσίμων που χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό των στρατιωτικών εξοπλισμών του ουκρανικού στρατού στο λιμάνι Ρένι”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως ο σκοπός του πλήγματος “επιτεύχθηκε” και πως επλήγησαν όλοι οι στόχοι.

Εγκαταστάσεις στον Δούναβη, κυρίως το λιμάνι του Ρένι και του Ισμαήλ, είχαν αποτελέσει και προηγουμένως στόχο των ρωσικών δυνάμεων και η Ρουμανία είχε καταδικάσει τις επιθέσεις αυτές.

Και σήμερα το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας καταδίκασε τις επιθέσεις ρωσικών drones σε υποδομές στον Δούναβη, κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία, τις οποίες χαρακτήρισε “αδικαιολόγητες”.

από τα 25 drones που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο “επαναλαμβάνει με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα πως οι επιθέσεις αυτές εναντίον στόχων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία είναι αδικαιολόγητες, και σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”. “Καμία στιγμή”, οι ρωσικές επιθέσεις “δεν προκάλεσαν άμεση στρατιωτική απειλή για την εθνική επικράτεια ή τα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας”, διευκρίνισε.

Μετά τον τερματισμό τον Ιούλιο συμφωνίας που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει με ασφάλεια τα σιτηρά της μέσω Μαύρης Θάλασσας, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις εναντίον των περιφερειών της Οδησσού και της Μικολάιφ, στον ουκρανικό νότο, όπου βρίσκονται λιμάνια και άλλες υποδομές καίριας σημασίας για τις εξαγωγές αυτές.

ViaDiplomacy Newsroom