Επιτυχής ολοκλήρωση του WiSPR της IDE στους πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών τύπου MARS ΙΙ του Γερμανικού Στρατού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενσωμάτωση του WiSPR στα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών MARS II του Γερμανικού Στρατού, μετά τις τελικές δοκιμές επιδόσεων στην Γερμανία.

Κατά την διάρκεια των δοκιμών το WiSPR διακρίθηκε, για μια ακόμη φορά, για την υπεροχή του στην ποιοτική μετάδοση πληροφοριών σε στρατιωτικά οχήματα που επιβαρύνονται με υψηλά επίπεδα θορύβου.

Το WiSPR είναι ένα ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας που κατασκευάζεται από την IDE (INTRACOM Defense Electronics).

Χαρακτηριστικά του συστήματος είναι οι κορυφαίες επιδόσεις στην μείωση του θορύβου (DNR – Dynamic Noise Reduction), η κατανεμημένη αρχιτεκτονική του που αυξάνει την προσαρμοστικότητα του στην ενσωμάτωση σε οχήματα καθώς και η ικανότητα διασύνδεσης του με τακτικά ραδιοσυστήματα, ενώ παράλληλα παρέχει εργονομία και ευκολία στην χρήση κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.