Ερντογάν προς τους εξαθλιωμένους Τούρκους: Θα δώσουμε το μάθημα που τους αξίζει όπως το κάναμε στην Σμύρνη

Για εισβολή και σφαγές αμάχων στη Σμύρνη έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, στέλνοντας μήνυμα προς τη Δύση ότι το μάθημα που έδωσαν οι Τούρκοι πριν από έναν αιώνα στην Ελλάδα, θα το επαναλάβουν και στους σημερινούς συνεργούς των Κούρδων του ΡΚΚ.

«Ημασταν στη Σμύρνη. Τα αδέλφια μας στη Σμύρνη, που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει κατοχή και πόνος από κατοχή και σφαγές αμάχων, πιστεύω ότι μπορούν να καταλάβουν απόλυτα. Ακριβώς όπως απογοητεύσαμε όσους προσπάθησαν να επαναλάβουν την εισβολή που ξεκίνησε στη Σμύρνη πριν από έναν αιώνα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά σύνορά μας εδώ και 40 χρόνια, έτσι και τώρα θα δώσουμε στους φυσικούς και πολιτικούς συνεργούς τους το μάθημα που τους αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε δριμύτατα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας το «φασιστικό» κόμμα «που βαδίζει χέρι-χέρι με το φιλο-κουρδικό κόμμα από την Αγκυρα στην Κωνσταντινούπολη», ενώ υποσχέθηκε ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ στην περιοχή Γκάρα του Βόρειου Ιράκ κατά τη διάρκεια επιχείρησης του τουρκικού στρατού.

ViaDiplomacy Newsroom