Ερντογάν σε Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. 

Μίλησε για απώθηση των μεταναστών από την Ελλάδα, και προειδοποίησε τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι: «Η Ελλάδα έχει τώρα αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία. Σε αυτές τις απωθήσεις, οι παράτυποι μετανάστες προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία». Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο ανέφερε: «Προέτρεψα και πρότεινα στον κ. Ερντογάν να εισέλθει στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Δηλώνοντας ότι αξιολόγησαν τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ντράγκι, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Οι εξελίξεις στην περιοχή μας απέδειξαν για άλλη μια φορά συγκεκριμένα πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολλούς τομείς. Η ένταξη της Τουρκίας πρέπει να υποστηριχθεί. Τους ευχαριστήσαμε για την υποστήριξη της Ιταλίας στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η προοπτική ένταξης της Τουρκίας. Πιστεύω ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχίσει να δυναμώνει».

«Ανταλλάξαμε απόψεις για την επιστροφή της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη διαπραγματευτική διαδικασία και το σχέδιο του ΟΗΕ για τα σιτηρά», σημείωσε επίσης Ερντογάν.

«Θα εντατικοποιήσουμε τις συνομιλίες μας μέσα σε μια εβδομάδα και 10 ημέρες και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα. Ανταλλάξαμε απόψεις για άλλα περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα τη Λιβύη. Η Ιταλία είναι σημαντικός εταίρος στον ενεργειακό τομέα. Αγγίσαμε κοινά έργα και συμφέροντα στην ενεργειακή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας μας στο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya στη Μαύρη Θάλασσα», κατέληξε

ViaDiplomacy Newsroom