Ερντογάν: Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια. Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο». Αυτό ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνέλευση της τουρκικής βουλής.

«Ο οπλισμός της Ελλάδας είναι ασυμβίβαστος με τη λογική, την κατανόηση και τη συμμαχία. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ακολουθήσει μια πολιτική προβοκάτσιας και δεν θα το κάνει. Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή. Ο κόσμος παρασύρεται σε μια μεγάλη δίνη. Η Τουρκία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από όλες τις εξελίξεις και δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμ τα γεγονότα στην περιοχή μας,» σημείωσε επίσης

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Μεγαλόνησο τονίζοντας, «στην Κύπρο, υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη. Πρέπει τώρα να τερματιστεί η απομόνωση και τα εμπάργκο και να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις σχετικά με τη διεθνή αναγνώριση και νομιμότητα που αξίζουν οι Τουρκοκύπριοι. Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης ( αναφέρεται στην Κυπριακή Κυβέρνηση).»

ViaDiplomacy Newsroom